kad smo vec kod politike i kod tih gluposti danas je uhicen ubojica Ivane Hodak
evo citajtee
Pred istražnom sutkinjom, Mladen Šlogar je kazao kako nije imao namjeru ubiti ni jednog člana obitelji Hodak te da je Ivanin i njegov susret splet nesretnih okolnosti. 'Žao mi je Ivane', izjavio je.
Žao mi je Ivane, poznavao sam je dok je imala još četiri godine, izjavio je na ispitivanju u Istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda Mladen Šlogar-Žila.
STRAH HODAKOVIH
'Bojim se da neće snositi posljedice'
Prema njegovim riječima 26- godišnja djevojka bila je kolateralna žrtva i njih dvoje su se našli u krivo vrijeme na krivom mjestu.
Iskaz Mladena Šlogara nije se promijenio od onoga danom policiji. Jedina razlika je u tome što je pred istražnom sutkinjom Ljiljankom Maletić kazao kako nije imao namjeru ubiti nikoga od Hodakovih, te da je sve splet nesretnih okolnosti.
Uz Šlogara je bio i njegov odvjetnik Toni Zujić.
Nakon danog iskaza, Šlogar je prevezen u Remetinec gdje će biti zadržan 48 sati, piše Jutarnji list. U tom roku, kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić županijsko državno odvjetništvo mora podnijeti istražni zahtjev.
Iako je imao mogućnost da o svom uhićenju i pritvaranju obavijesti nekoga od bliže rodbine, Šlogar je to odbio rekavši da nema nikoga koga bi sud trebao obavijestiti o njegovu uhićenju.
Ravnatelj policije Vladimir Faber izjavio je da do osumnjičenika za ubojstvo Ivane Hodak policija nije došla "sasvim slučajno", te kako je policiji uvelike pomogla činjenica što osumnjičeni za ubojstvo nije odbacio pištolj kojim ju je ubio.
"Mi smo imali jedan trag s mjesta ubojstva, a to je bila čahura u kalibru 7,65 mm", rekao je Faber u izjavi za Dnevnik Nove TV.
Dodao je kako je policija uz sustavan rad i ne odbacujući ni jednu hipotezu, pa ni onu da je riječ o "takvom ubojstvu", analizirala svo oružje u tom kalibru (beretta 7,65 mm) i slala na vještačenja.
Na novinarsko pitanje zašto je policiji trebalo toliko dugo jer su oružje pronašli početkom prosinca, te je li uobičajeno da vještačenje traje dva mjeseca, ravnatelj policije Faber kazao je kako je policija vještačila svo oružje u tom kalibru te da nije samo taj pištolj bio vještačen.
Odgovarajući na pitanje kako se ubojica ponašao, je li pokazao kajanje te je li detaljno ispričao kako je počinio zločin, Faber je kazao da je to pitanje za policijske službenike a da on ima samo osnovne informacije.
"U određenoj mjeri je navodno iskazao neko žaljenje, ali ne i kajanje", dodao je.
"Slučaj je u potpunosti rasvjetljen, radi se o jednom počinitelju, a motivi koji su prezentirani na policijskoj konferenciji za novinare su jedini motivi. Nije imao nikakvih pomagača odnosno nalogodavaca, niti postoje bilo kakvi drugi motivi", rekao je ravnatelj policije Faber. (H)
Prethodni članci:
Ubojicu Ivane Hodak pronašli slučajno (06.02.2009.)
Riješeno ubojstvo Ivane Hodak (06.02.2009.)